Lyckad färnapremiär

I lördags morse var det alltså dags för årets första färnapass. Platsen var Hedströmmen någonstans i närheten av Kolsva. Manskapet idag bestod av mig (Basse) och Sebban. Förväntningarna på fisk var inte sådär överdrivet på topp hos någon av oss med tanke på att det var första gången vi var där. Men vi såg fram emot en trevlig dag med gott kaffe och gott sällskap.

Första stället vi fiskar på ser riktigt hett ut och vi ser flera stycken fiskar som visar sig i ytan, men dessvärre vill ingen av dessa ha våra krokbeten. Vi traskar nerströms ån och andra "swimmet" ger fisk ganska fort...
Första färnan...

...dock av modell mindre. Men då fick vi i alla fall veta att vi gör någorlunda rätt.
Efter första färnan blir det stiltje i nappandet förutom enstaka mörtar. Sen helt plötsligt så sliter det till i Sebbans spö så det nästan åker ner i ån...

1500 gram
Tebax i åa....

..det resulterar i en 1500 grams skönhet.

Efter det händer inte särskilt mycket på en lång stund och vi byter beten och provar nya platser men utan resultat.
Senare framåt kvällen går vi tebax till den bästa platsen för dagen. Och vad händer då?.... jo Sebban drar på en till fast denna gången på 1700 gram (bilden vart dock inge vidare). Det blir den sista färnan och Sebban utses till "Färnakungen" för dagen. Grattis!
Hur som helst en riktigt bra dag på ett för oss nytt vatten. Ett par landade färnor och ett antal missade hugg.
Vi vill även passa på att tacka Team Lillbraxen för mycket bra tips.

Over and Out! / Basse Team Manowar


Kommentarer
Postat av: Sebban Team Manowar

Blev absolut inte sugen igen när man ser bilderna så här dagen efter.. Eller.. Nåja, hoppas på ett pass snart igen, Basse måste få revansch!

2009-05-10 @ 13:55:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0