Landsort

På torsdagen drog Lag Manowar till Nynäshamn och Landsort och trollade vandringslax. Med vetskapen att i alla fall en 15+ och ett par 10+ laxar landats de senaste dagarna så visste vi i alla fall att det fanns en och annan fisk inne.
Dock så är fisket efter vandringslax riktigt svårt och man kan köra 10-20 bomturer mellan huggen, men när det väl smäller så kan det vara en riktig "gödgris".

Kim och jag bestämde oss för att lägga i grejerna ute vid Landsort angöring för att sedan ligga och trolla runt Karvasen och angöringen. Mycket tång och diverse bråte i vattnet gjorde att vi fick riva och slita mycket i grejerna.

Vi hittade till slut lite bestesfisk i närheten av Öja. Plöjde runt där i hoppet om att dra på en stor. Tyvärr så vart inte  fallet så denna dag. Det var dock en annan båt som snodde våran lax bara ett 50 tal meter framför oss. Men vi kan bara glädjas för hans skull och är inte bittra för det.

För övrigt så var det mycket båtar ute denna dag och snudd på "pulktackling" vid vissa ställen.

Vi hade i alla fall skapligt väder med lagom vind i stort sett hela dagen. Med undantag ett par timmar på eftermiddagen då sjön vart lite stampig. Men det lugnade ner sig till kvällen.


Ett par dartpilar (näbbgäddor) följde med hem till Kims pappa för han var nyfiken på hur de smakade. Då dessa finns i överflöd och hugger irriterande mycket på laxskedarna så fick två stycken sätta livet till och ta vägen till stekpannan...

Bara att ta nya tag vi vet som finns därute!
Over and out! // Basse

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0